Снимка TVC.ru Една трета от българите, пристигащи в Германия, ползват облагите на

...
Снимка TVC.ru Една трета от българите, пристигащи в Германия, ползват облагите на
Коментари Харесай

Всеки трети българин в Германия е на социални помощи

Снимка TVC.ru 

Една трета от българите, идващи в Германия, употребяват облагите на добре уредената обществена страна, написа в. " Франкфуртер алгемайне цайтунг " (ФАЦ), представен от " Дойче веле ". В удостоверение на тази теза изданието привежда данни на немската Агенция по труда от средата на т.г. От тях излиза наяве, че 47% от българите, живеещи в страната, имат постоянна работа, а 30% живеят от обществени помощи. Сред румънците съотношението по този индикатор е по-благоприятно: 59:12. За съпоставяне - 60% от немските жители имат работа и заплащат обществени осигуровки, а 7.2% получават обществени помощи, написа Пик.

 

В тази връзка ФАЦ се пита дали немската страна прави задоволително ясна разлика сред същински претенденти за работа и такива, които целят да източват непознати обществени облаги. Изданието напомня, че в края на м.г. немското държавно управление е стегнало разпоредбите за приемане на обществени помощи: отвод към този момент получават тези непознати европейски жители, които идват в Германия, с цел да си търсят работа, само че не съумяват да си намерят такава в продължение на 6 месеца. Предишното немско държавно управление искаше да промени и разпоредбите за приемане на надбавки за деца, живеещи в чужбина, като ги приравни към стандарта на живот в съответната страна. През април Берлин изпрати питане до Брюксел, без чието единодушие смяната не може да бъде прокарана, само че до този миг от Европейска комисия не са дали отговор. По данни на немското финансово министерство Германия заплаща детски надбавки за 185 000 деца, живеещи в друга страна от Европейски Съюз. Ако разпоредбите бъдат изменени, както желае Берлин, това може да икономисва на страната по 159 млн. евро годишно.

През 2016 година в Германия са влезнали близо 1.3 млн. чужденци, половината от които (близо 650 000) са жители на други страни от Европейски Съюз. Голямата част от тези европейци идват таман от тези страни в Европейски Съюз, които се намират в дъното на класацията по богатство, отбелязва вестникът. Повече от една трета от тях са били да вземем за пример от Румъния и България. От Полша са пристигнали 12 000 души, а от Хърватия - 5000. Докато всички французи и британци, взети дружно, са били едвам 20 000 души.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР